FELELŐSSÉGI NYILATKOZAT

A versenyző elismeri, hogy a versenyen a saját felelősségére indul. A nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző versennyel összefüggésben keletkezett egészségkárosodásáért, káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.

A regisztrációnál elküldött adatok a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és a rendezvényeken való felhasználásához a versenyző hozzájárul.
A versenyző büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy a nevezésnél megadott adatai a valóságnak megfelelnek.

A versenyen indulók a kijelölt versenypályát nem hagyhatják el.  A versenyző tudomásul veszi, hogy a verseny útvonalán előfordulhatnak útburkolati hibák, egyenetlenségek, amelyek miatt fokozott figyelemmel kell haladnia a versenypályán. Az úthibák okozta balesetekért a rendező nem vonható felelősségre. A résztvevő tudomásul veszi, hogy a nevezési díj biztosítást nem tartalmaz.

A versenyző hozzájárul ahhoz, hogy a versenyen róla készült képi-, hang-, és filmfelvételek külön jóváhagyás nélkül felhasználásra kerüljenek, azt a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap) azokért külön díjazás semmilyen címen nem illet meg.

A szervezők az útvonalra és az időpontra vonatkozó változtatás jogát fenntartják.